Individuele therapie

Ieder mens is wel eens uit balans. Maar als de disbalans langere tijd aanhoudt, kan dit een bron worden van allerlei klachten. Voorbeelden hiervan kunnen zijn: slapeloosheid, onzekerheid, spanningen, problemen in relaties, angst, pijnklachten in bijv. nek of schouders, lusteloosheid, enz.

 

Het overgrote deel van onze gedragingen wordt onbewust aangestuurd. In geval van onvrede van welke aard dan ook, is dus belangrijk zicht te krijgen op je onbewuste drijfveren en patronen. Precies daarom werken wij holistisch, zien wij lichaam en geest als één geheel. Voor groei is de combinatie van bewustwording en ervaring essentieel. Je komt snel bij de kern en transformatie ontstaat op een natuurlijke manier.

​​

Lichaamsgerichte psychotherapie houdt in dat wij naast gesprekken ook de ruimte gebruiken voor specifieke oefeningen en je uitnodigen om signalen van je lichaam meer te gaan herkennen. Deze aanpak is breder dan van reguliere psychotherapie. Zo kan je levensenergie weer vrij gaan stromen, kom je meer in balans met jezelf. Het zelfhelende mechanisme van je lijf wordt weer geactiveerd. Je ervaart meer rust, ruimte en je ontdekt antwoorden op vragen waar je eerder in vast leek te zitten.

Ons lichaam draagt onze geschiedenis in zich, een wijsheid waar we ons vaak niet bewust van zijn. Daar weer contact mee maken is de weg naar je authentieke zelf. Je vrij voelen, spontaan, creatief en energiek. Jezelf zijn met alles wat er is!