top of page

Individuele therapie

Ieder mens is wel eens uit balans. Maar als de disbalans langere tijd aanhoudt kan dit een bron van klachten worden. Voorbeelden hiervan kunnen zijn: slapeloosheid, onzekerheid, spanningen, problemen in relaties, angst, pijnklachten in bijv. nek of schouders, lusteloosheid, enz.

 

Het overgrote deel van onze gedragingen wordt onbewust aangestuurd. In geval van onvrede van welke aard dan ook, is belangrijk om zicht te krijgen op je onbewuste drijfveren en patronen. Precies daarom werken wij holistisch, zien wij lichaam en geest als één geheel. Voor persoonlijke ontwikkeling is bewustwording en het lijfelijk ervaren essentieel. Je komt snel bij de kern en groei ontstaat op een natuurlijke manier.

​​

Lichaamsgerichte psychotherapie houdt in dat wij naast gesprekken ook de ruimte gebruiken voor gerichte oefeningen en je uitnodigen om de signalen van je lichaam meer te herkennen. Deze aanpak is daarmee breder dan meer reguliere vormen van therapie. Als je meer in balans komt met jezelf, kan je levensenergie weer vrij gaan stromen. Het zelfhelende mechanisme van je lijf wordt weer geactiveerd. Je ervaart meer rust, ruimte en je ontdekt antwoorden op vragen waar je eerder in vast leek te zitten.

Ons lichaam draagt onze geschiedenis in zich, een wijsheid waar we ons vaak niet bewust van zijn. Daar weer contact mee maken is ruimte geven aan je authentieke zelf. Je vrij voelen, spontaan, creatief en energiek. Jezelf zijn met alles wat er is!

bottom of page