DSC06727.jpeg

Relatietherapie

Zoals alles, is ook elke liefdesrelatie gebaat bij extra aandacht op z'n tijd. In elke relatie ontstaan patronen waarmee partners zich tot elkaar verhouden. Deze patronen verminderen de spontaniteit, creativiteit en de intimiteit in je relatie. Het gevolg is dat je óf meer langs elkaar heen gaat leven óf juist meer conflicten krijgt. Je komt met elkaar in een verstikkende 'dans' terecht waar je alleen met professionele begeleiding uit kunt stappen. Veelal blijkt dit dan de drempel te zijn naar meer verdieping.

Wij begeleiden stellen samen om de knellende patronen in hun relatie in beeld te krijgen. Door gesprekken en specifieke oefeningen ontstaat bewustwording en ga je ook onderliggende gevoelens en emoties ervaren. Dit proces brengt je persoonlijk weer terug in je kracht. Als je als partners meer gegrond in je eigen kracht staat, kun je jezelf en de ander weer helder zien: Gaat de liefde weer stromen! Samen op deze wijze naar jezelf en de ander kijken maakt van je relatie een volwaardige liefdesrelatie.

Wij doen dit op onze eigen wijze als gecertificeerde relatietherapeuten in Embodied Couples Mentoring (ECM) en Emotionally Focussed couples Therapy (EFT). En als blijkt dat de liefde echt over is, is het voor alle betrokkenen van belang om op een goede manier afscheid te nemen van de liefdesrelatie. Dan kun je beide weer verder.

Over ons

In 1987 hebben wij elkaar leren kennen en door de jaren heen hebben wij het pad van een langdurige liefdesrelatie persoonlijk ervaren. Daarin zijn er fases die zich kenmerken door intense verliefdheid, ontdekkende ouders, individuele ontwikkeling, focus op carrière, vast zitten in patronen en jezelf en elkaar weer vinden. Moeilijke periodes bleken achteraf veelal een bron van persoonlijke groei, wat vervolgens weer verdieping bracht in onze relatie.

 

Voor ons zijn liefde, intimiteit en de intentie om onszelf vanuit het samenzijn verder te ontwikkelen essentieel. Jezelf en elkaar keer op keer durven te verrassen. Een levendige relatie (of "exceptional marriage") is echt geen sprookjes relatie zonder strijd, het is een relatie waarin partners nieuwsgierig zijn, emotionele risico’s durven te nemen en kunnen zijn met alles wat zich aandient. Dat houdt een relatie levenslang levend.

Testimonials

"Wij hebben de relatietherapie ervaren als een cadeau voor onze relatie."

-E&J

"Tussen ons loopt het beter dan ooit, we voelen zoveel rust en geluk. Dankjewel!"

- GJB

"Als partner-team zijn jullie ijzersterk!"

- MvN