top of page

Relatietherapie

Zoals alles, is ook elke liefdesrelatie gebaat bij extra aandacht op z'n tijd. In elke langdurige relatie ontstaan patronen waarmee partners zich tot elkaar verhouden. Deze patronen verminderen de spontaniteit, creativiteit en de intimiteit in je relatie. Het gevolg is veelal dat je óf meer langs elkaar heen gaat leven óf juist meer conflicten krijgt. Je komt met elkaar in een verstikkende 'dans' terecht waar je veelal alleen met professionele begeleiding uit kunt stappen. Achteraf blijkt dit vaak een drempel geweest te zijn op weg naar meer verdieping in de relatie.

Wij begeleiden stellen samen om knellende patronen in hun relatie in beeld te krijgen. Door gesprekken en specifieke oefeningen groeit je bewustwording en ga je de onderliggende gevoelens en emoties ervaren. Dit proces brengt je terug in je persoonlijke kracht. Als je als partners meer gegrond in je eigen kracht staat, kun je jezelf en de ander weer helder zien: Dan kan de liefde weer stromen! Op deze wijze naar jezelf en je partner kijken, maakt van je relatie een authentieke liefdesrelatie.

Wij doen dit op onze eigen wijze als gecertificeerde relatietherapeuten in Embodied Couples Mentoring (ECM) en Emotionally Focussed couples Therapy (EFT). En als blijkt dat de liefde echt over is, is het voor alle betrokkenen van belang om op een goede manier afscheid te nemen van de liefdesrelatie. Dan kun je beide weer verder.

IMG_0268.JPG

Over ons

In 1987 hebben wij elkaar leren kennen en in 1989 zijn wij getrouwd. Door de jaren heen hebben wij het pad van een langdurige liefdesrelatie persoonlijk ervaren. Daarin zijn er fases die zich kenmerken door intense verliefdheid, ontdekkende ouders, individuele ontwikkeling, focus op carrière, vast zitten in patronen en jezelf en elkaar weer vinden. Moeilijke periodes bleken achteraf veelal een bron van persoonlijke groei, wat vervolgens weer verdieping bracht in onze relatie.

 

Voor ons zijn liefde, intimiteit en de intentie om onszelf vanuit het samenzijn verder te ontwikkelen essentieel. Jezelf en elkaar keer op keer durven te verrassen. Een authentieke relatie (of "exceptional marriage") is echt geen sprookjes relatie zonder strijd. Het is een relatie waarin partners nieuwsgierig blijven, emotionele risico’s durven te nemen en kunnen zijn met alles wat zich aandient. Dat houdt jezelf en de liefdesrelatie levendig.

Testimonials

"Wij hebben de relatietherapie ervaren als een cadeau voor onze relatie."

-E&J

"Tussen ons loopt het beter dan ooit, we voelen zoveel rust en geluk. Dankjewel!"

- GJB

"Als partner-team zijn jullie ijzersterk!"

- MvN

bottom of page